Terug naar Sharm el Sheikh

Weer in Sharm El Sheikh

Het is vanzelfsprekend dat Sharm El Sheikh net als de andere delen van Egypte een woestijnklimaat heeft. De belangrijkste kenmerk van een woestijnklimaat is dan ook de warme zomers. De temperaturen in dit gebied kunnen liggen tussen de 16 graden en de 47 graden. Dit hangt natuurlijk allemaal af aan de periode en het dagdeel. Bij het duiken moet je vooral opletten op de windkracht, doordat dit een belangrijke aspect is bij het duiken. Een hoge windkracht kan er namelijk voor zorgen dat het duiken moeizaam gaat. Er zijn natuurlijk duikers die houden van wind bij het duiken, maar velen kiezen er niet voor om te duiken met een hoge windkracht of slecht weer in Sharm El Sheikh.

Temperatuur en ander weer in Sharm El Sheikh

Het weer in Sharm El Sheikh is erg variabel. Bij de populaire Sinaï berg kan de temperatuur onder de 0 graden komen te vallen. Midden op de sinaivlakte kan het echter ook zomaar 45 graden Celsius worden. Vandaar dat het raadzaam is om goed te informeren naar de weersverwachting in het gebied die je gaat bezoeken. Als vakantieganger moet je ook letten op de windkracht en de opgang en ondergang van de zon. Voor Sharm El Sheikh kan gezegd worden dat het gebied van mei tot en met september zeer warm is. Dit zijn ook direct de maanden die extra duur zijn. Van november tot en met maart daalt de temperatuur naar een gemiddelde temperatuur van 25 graden. In vergelijking met de temperatuur in Europa is dit nog steeds een hoge temperatuur.

Kies de juiste periode voor een bezoek aan Sharm El Sheikh

Door het hele jaar heb je te maken met gemiddeld 18 uur zon in Sharm El Sheikh. In de zomermaanden kan dit oplopen tot maar liefst 19 zonuren. Na augustus schijnt de zon minder.  Een bezoek in de zomermaanden is natuurlijk voordelig, doordat je op deze wijze meer kunt profiteren van het prachtige weer in Sharm El Sheikh. Daarentegen zijn november, december en januari de maanden met het minste zonlicht. IN die maanden is het weer in Sharm El Sheikh echter wel veel beter dan in Europa. Het is verstandig om een vergelijking te maken op het gebied van prijs en temperatuur en zo een keuze te maken voor een bezoek aan Sharm El Sheikh.