Terug naar Sharm el Sheikh

Bezienswaardigheden in Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh wordt ook wel de Baai van de Sheikh genoemd. Dit gebied ligt in het zuiden van Egypte en is een populaire gebied onder toeristen. Dit gebied heeft bezoekers over de hele wereld. Wat het gebied zo bijzonder maakt is dat het op een schiereiland ligt. De verschillende baaien in Sharm el Sheikh bieden een aantrekkelijke uitdaging. Ondanks dat Sharm el Sheikh een kleine stad is heeft de stad een behoorlijke capaciteit. Je kunt verblijven in luxe hotels of zelfs op campings. Dit heeft allemaal te maken met wat je precies wilt beleven in dit gebied. Er zijn een aantal bezienswaardigheden in Sharm el Sheikh, de meeste van deze toeristentrekkers hebben toch wel te maken met de natuur. De temperatuur, het zeewater, en het weer in Sharm el Sheikh is over het algemeen erg goed.

Populaire bezienswaardigheden in Sharm el Sheikh

De eerste keuze van de toeristen die Sharm el Sheikh bezoeken is het duiken in dit gebied. Bij de verschillende baaien is het mogelijk om een prachtige belevenis te beleven. Er zijn verschillende baaien waar je kunt duiken, maar over het algemeen wordt er gekozen voor Hadaba, Naama, Shark en Nabq. Deze baaien zijn zeer in de trek, doordat de toeristen een beleving willen met haaien. Met een beetje geluk is het mogelijk om te duiken met haaien.

Ras Mohammed National Park

De Ras Mohammed National Park is een zeer oude park. Bovendien is het een grote park waar veel te beleven is. Naast het duiken kun je deelnemen aan diverse activiteiten zoals een safaritour. Bij het duiken wordt de nadruk gelegd op de wrak van Thistlegorm (een Brits marineschip die door Duitse bommenwerpers in 1940 tot zinken werd gebracht). Bij het duiken is dit wrak te zien en dit is voor de toeristen zeer interessant, maar ook gewoon erg leuk. Hoe vaak heb je nou een scheepswrak op de zeebodem zien liggen? Een andere reden om hier te duiken is de diversiteit aan vissen. Tijdens het duiken krijg je honderden vissen te zien. In de zomerperiode is het ook mogelijk om dolfijnen te zien in dit gebied.

Sinaï Berg

De Sinaï Berg is de berg waar Mozes 10 verschillende geboden ontving. Het is een van de grotere bezienswaardigheden in Sharm el Sheikh. Aangezien deze berg in Sharm el Sheikh ligt is het zeer interessant voor de toeristen om ook deze berg te bezoeken. De culturele toeristen zullen vooral waarde hechten aan De Sinaï Berg. Er is dus veel te beleven in Sharm el Sheikh en in de omgeving van deze stad.