
Met zo’n 4,5 miljoen passagiers per jaar (2022) is Sharm el Sheikh Airport (IATA code: SSH) het op 2 na grootste vliegveld in Egypte (het komt op een derde plek na Hurghada Airport en Cairo Airport). Sharm el Sheikh Airport ligt aan de noordwest kant van de Egyptische stad Sharm el Sheikh. Er is geen specifieke afstand aan te geven aangezien het vliegveld letterlijk aan de stad ligt. Het vliegveld werd in 1968 geopend, in de tijd dat Israel de Sinaivlakte nog bezet hield. Nadat de Israëliërs zich hadden teruggetrokken werd het ontwikkeld als een vliegveld voor de civiele luchtvaart.
TUIfly en EasyJKet naar vliegveld Sharm el Sheikh
Sharm el Sheikh Airport wordt door TUIfly Netherlands en EasyJet verbonden met Amsterdam Schiphol Airport. Deze vluchten gaan het hele jaar door. TUIfly is de enige Nederlandse vliegtuigmaatschappij die actief is op vliegveld Sharm el Sheikh. Als je in het zuiden van het land woont en je vindt Amsterdam te ver weg, dan kun je nog overwegen om met Brussels Airlines of met TUIfly Belgium vanaf Brussel Zaventem Airport naar Sharm el Sheikh te vliegen. Woon je in het oosten van het land, vlakbij Dusseldorf? Dan kun je eventueel met Air Cairo vanaf Dusseldorf Airport (DUS, dat is dus NIET Airport Weeze!) naar Sharm el Sheikh Airport vliegen.
Sharm el Sheikh Airport

Vliegveld Sharm el Sheikh heeft drie terminals. De oudste terminal heet nu terminal 2. In 2004 is deze terminal gemoderniseerd. In 2007 is de op 1 na nieuwste terminal open gegaan: terminal 1. Terminal 3 is het nieuwste; deze ging in 2012 open. Met de drie terminals heeft vliegveld Sharm el Sheikh een capaciteit van maar liefst 15 miljoen passagiers per jaar. Dit aantal wordt op dit moment nog lang niet gehaald, al zijn de groeicijfers wel spectaculair. Minder dan 10 jaar geleden werden groeicijfers van bijna 30% per jaar gehaald. Helaas heeft Sharm el Sheikh Airport wel last van de Egyptische revolutie. De toeristen bleven door onder andere het negatieve reisadvies naar Egypte weg uit het land, dit werd natuurlijk ook gemerkt op het vliegveld.
Op 31 oktober 2015 werd de wereld opgeschrikt door een gecrasht toestel van Kogalymavia, onder de naam Metrojet. Het ging om een Airbus A321 van een Russische vliegtuigmaatschappij. De terroristische organisatie ISIL heeft het vliegtuig met een bom verwoest.