Sharm el Sheikh

Houd je van duiken? Dan is de toeristische badplaats Sharm El Sheikh een echte aanrader voor jou. Sharm El Sheikh staat namelijk bekend om de prachtige plekken waar je kunt duiken. De onderwaterwereld is hier adembenemend en zeker een aanrader voor de duikers. Maar deze mooie badplaats heeft nog veel meer vakantieplezier te bieden. Dit komt onder andere door het mooie weer in Sharm el Sheikh.

Activiteiten in Sharm El Sheikh

Zoals al aangegeven ligt deze mooie badplaats aan de Rode Zee. Hierdoor is het mogelijk om bij deze plaats te vissen, waterskiën, snorkelen, duiken en eventueel andere watersporten te beoefenen. Maar je kunt uiteraard ook aan het strand genieten van de zon en de rust. Het is dus een ideale plek om met de hele familie een mooie, onvergetelijke strandvakantie te vieren.

De stad Sharm El Sheikh is een leuk stadje om te bezoeken door de vele leuke barretjes en terrasjes waar je kunt zitten om wat te eten en te drinken, maar er zijn natuurlijk ook vele leuke winkeltjes te vinden. Verder is het ook een aanrader om het haventje Sharm El Moiya te bezoeken, bij dit haventje kun je namelijk een hoop mooie en bijzondere jachten bewonderen. Bekijk de andere bezienswaardigheden in Sharm el Sheikh.

De omgeving van Sharm El Sheikh

Buiten het feit dat deze badplaats de ideale ligging heeft om een strandvakantie mogelijk te maken, ligt het ook nog eens in een zeer mooie omgeving. De stad ligt namelijk op het schiereiland Sinaï, tussen het Sinaï gebergte. Dit gebergte kenmerkt zich door de rotsen en bergen die van de de stad een plaatje maken. Het is de verbinding tussen Afrika en het midden-Oosten. Op het eiland Sinai ligt ook het Sinaigebergte. De sinaiberg is een van deze bergen, volgens de Bijbel gaf god hier de tien geboden aan Mozes.Op de sinaiberg kun je lekker gaan hiken. Vanaf Sharm El Sheikh zijn excursies naar de sinaiberg mogelijk.

Kortom, Sharm El Sheikh is zeker een Egyptische badplaats die je bezocht moet hebben als je in Egypte bent. Je kunt hier genieten van een bijzondere zonvakantie in een prachtige, ideale omgeving. Als je een vakantie boekt naar Sharm El Sheikh ben je er bijna zeker van dat je een heerlijke vakantie zult hebben.

Sharm el Sheikh heeft ook een eigen vliegveld: Sharm el Sheikh Airport.

Bezienswaardigheden in Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh wordt ook wel de Baai van de Sheikh genoemd. Dit gebied ligt in het zuiden van Egypte en is een populaire gebied onder toeristen. Dit gebied heeft bezoekers over de hele wereld. Wat het gebied zo bijzonder maakt is dat het op een schiereiland ligt. De verschillende baaien in Sharm el Sheikh …

Sharm el Sheikh Airport

Met zo’n 4,5 miljoen passagiers per jaar (2022) is Sharm el Sheikh Airport (IATA code: SSH) het op 2 na grootste vliegveld in Egypte (het komt op een derde plek na Hurghada Airport en Cairo Airport). Sharm el Sheikh Airport ligt aan de noordwest kant van de Egyptische stad Sharm el Sheikh. Er is geen specifieke …

Weer in Sharm El Sheikh

Het is vanzelfsprekend dat Sharm El Sheikh net als de andere delen van Egypte een woestijnklimaat heeft. De belangrijkste kenmerk van een woestijnklimaat is dan ook de warme zomers. De temperaturen in dit gebied kunnen liggen tussen de 16 graden en de 47 graden. Dit hangt natuurlijk allemaal af aan de periode en het dagdeel. …