Terug naar Marsa Alam

Weer in Marsa Alam

Voordat je ervoor kiest om Marsa Alam te bezoeken is het wel handig om te weten met wat voor temperatuur je te maken zult gaan hebben. Over het algemeen en volgens de weersvoorspellingen is januari de maand met de laagste temperatuur. Uiteraard is augustus de maand met de hoogste temperatuur. Het weer in Marsa Alam is in het algemeen erg goed met temperaturen van maximaal 40 graden. Vooral in de zomerperiode kun je genieten van het weer in Marsa Alam.

Het weer in Marsa Alam

Volgens de verwachtingen zijn de maanden mei, juni, juli, augustus en september het warmste. Vooral in de maanden november, december en januari neemt de temperatuur behoorlijk af. In deze maanden kan het zelfs zo zijn dat het 15 graden wordt. Het temperatuur overdag is natuurlijk belangrijker, doordat alle activiteiten over het algemeen overdag worden gedaan. Hierbij moet je kijken naar de dagen waar je het beste kunt duiken, aangezien de meeste toeristen in Marsa Alam graag willen duiken. Het weer in Marsa Alam speelt hier een belangrijke rol in.

Effect van windkracht in Marsa Alam

Een andere punt waar je op moet letten is de windkracht en de opkomst en ondergang van de zon. Tijdens het duiken en snorkelen is het behoorlijk irritant om dit te doen met een hoge windkracht. Als je zo min mogelijk met wind in aanraking wilt komen dan is het raadzaam om Marsa Alam te bezoeken in de maanden juni, juli en augustus. In deze maanden is de windkracht lager in vergelijking met de andere maanden. Een bezoek aan Marsa Alam in deze maanden is echter wel duurder in vergelijking met de andere maanden.

Opletten op zonneschijn in Marsa Alam

De meeste excursies en activiteiten worden overdag gedaan. Het is natuurlijk niet mogelijk om ´s nachts te gaan duiken. Hierdoor is het belangrijk om te weten hoeveel uur je kunt gebruiken van de dag. In de maanden mei, juni en juli kun je het meest genieten van de lange dagen. Het weer in Marsa Alam is in deze maanden niet alleen het beste, de dagen zijn ook het langst (zo’n 19 uur). Hiervan kun je profiteren bij het doen van excursies en activiteiten, of bij het bezoeken van bezienswaardigheden in Marsa Alam. Dit is zo omdat je langer bezig bent met deze activiteiten.