Terug naar Marsa Alam

Bezienswaardigheden in Marsa Alam

Er zijn diverse bezienswaardigheden in Marsa Alam die je kunt bezichtigen als je eenmaal bent aangekomen. Marsa Alam is een stad die een belangrijke ontwikkeling meemaakt. Het is zeker raadzaam om te duiken in Marsa Alam. Het gebied is namelijk ideaal om te duiken en voor de liefhebber is dit natuurlijk een prachtige kans. De ideale ligging van Marsa Alam heeft onder andere te maken met het prachtige weer in Marsa Alam.

De bezienswaardigheden in Marsa Alam

Buiten het duiken in de Rode Zee zijn er een aantal andere activiteiten / bezienswaardigheden in Marsa Alam. Als excursie kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het een bedoeïenendorp te bezoeken in de buurt van Marsa Alam. Deze excursie bestaat uit een safaritour door de woestijn. Met deze safaritour krijg je meer inzicht in het gebied. Binnen een korte tijd is het mogelijk om het hele gebied te bekijken. Vele organisatoren kiezen ervoor om deze safaritours te doen met een auto. Op deze wijze gaat het allemaal snel en heb je een duidelijk beeld over Marsa Alam. Verder zijn er ook plaatsen waar je stopt. Daar is het mogelijk om bijvoorbeeld te toeren met een dromedaris. De excursies zijn allemaal dagelijks te doen, je hoeft dus niet voor eten te zorgen. De organisatoren verzorgen alles van vervoer tot een prachtige diner.

The Elphinstone Reef

De populairste plaats om te duiken in Marsa Alam is de Elphinstone Reef. Tijdens het duiken maak je prachtige tijden mee. Als je geluk heeft dan krijg je zelfs haaien te zien in dit gebied. In dit gebied kun je tot ongeveer 35 meter duiken. Dit hangt natuurlijk allemaal af aan jouw ervaring met duiken. De zee in dit gebied is helder en ideaal om te duiken en snorkelen. Marsa Alam wordt door velen beoordeeld als de beste duiklocatie in Egypte, een groot deel van de bezienswaardigheden in Marsa Alam zijn dan ook onder water. De afbeelding hiernaast is het Elphinstone Reef, iets uit de kust van Marsa Alam.

Het Shab Samadai rif

Een andere rif is de Shab Samadai rif. Deze rif is vooral ideaal voor mensen die van dolfijnen houden. Het gebied wordt ook wel het huis van de dolfijnen genoemd. Het is hier ook mogelijk om te duiken en om prachtige foto’s te maken van de omgeving. Bij genoeg tijd is het aan te raden om alle riffen te bezoeken in Marsa Alam.