Marsa Alam

Heb je altijd al naar een rustgevende bestemming gewild met een prachtige sfeer? Als het antwoord ”Ja” is dan is Marsa Alam heel geschikt als vakantiebestemming. Marsa Alam ligt in Egypte en dus ook aan de Rode Zee. Kenmerkend van het gebied zijn de mogelijkheden op het gebied van duiken en snorkelen. Het gebied is namelijk zeer ideaal om te duiken. Van diverse landen over de hele wereld komen er bezoekers via Marsa Alam Airport naar het voorheen onbekende vissersdorpje om te genieten van dit prachtige gebied.

Marsa Alam: camping of 5 sterren hotel?

Marsa Alam ligt in het zuiden van Egypte en werd tot een paar jaar terug verwaarloosd. Met de gigantische stijging van toeristische bezoekers is dit plaatsje ineens zeer aantrekkelijk geworden. Voor een prachtige zonnevakantie kun je Marsa Alam kiezen als vakantiebestemming. De accommodaties zijn zeer divers. Je kunt namelijk verblijven in een 5 sterren hotel of in een camping. Dit is allemaal afhankelijk aan het budget dat je hebt voor een verblijf in Marsa Alam.

Wat valt er te doen in Marsa Alam?

Nadat je ervoor heeft gekozen om Marsa Alam te bezoeken is de vraag natuurlijk wat je er allemaal kan doen. Het weer in Marsa Alam is prachtig, daarom kun je prima op het strand liggen. Iets actievere dingen ondernemen kan ook: snorkelen en duiken wordt in dit gebied veel gedaan.

Daarnaast kun je het nationale park Wadi-Al-Gamal bezoeken. Wadi-al-Gamal is een park met een prachtige uitzicht. Dit park is in 2005 geopend, doordat het gebied steeds meer populairder werd onder toeristen. Dit gebied laat de combinatie van natuur en dieren perfect zien. Doordat het een park is van 5000 vierkante kilometer is het wel raadzaam om met een gids het park te bezoeken. Verder kun je er ook voor kiezen om deel te nemen aan diverse activiteiten.

Voor culturele toeristen is het vooral interessant om de oude bezienswaardigheden te bezoeken. Net als in alle andere delen van Egypte is het mogelijk om oude overblijfselen te bezichtigen van het verleden. Ondanks het een kleine plaatsje is trekt Marsa Alam veel toeristen. Hierdoor werd het noodzakelijk om een vliegveld te openen in Marsa Alam. Dit is natuurlijk voordelig voor de toerist, doordat het gebied snel bereikbaar is met het vliegtuig. Het is natuurlijk ook mogelijk om Marsa Alam te bezoeken met eigen vervoer. Bekijk meer bezienswaardigheden in Marsa Alam.

Bezienswaardigheden in Marsa Alam

Er zijn diverse bezienswaardigheden in Marsa Alam die je kunt bezichtigen als je eenmaal bent aangekomen. Marsa Alam is een stad die een belangrijke ontwikkeling meemaakt. Het is zeker raadzaam om te duiken in Marsa Alam. Het gebied is namelijk ideaal om te duiken en voor de liefhebber is dit natuurlijk een prachtige kans. De …

Marsa Alam Airport

Marsa Alam Airport (airport code: RMF) is een relatief klein vliegveld in Egypte dat 60 kilometer ten noordwesten van de stad Marsa Alam ligt. Het wordt beheerd door Aeroports de Paris, de Franse tegenhanger van de Schiphol Groep. Het is echter geen eigendom van de vliegveldgroep, de eigenaar van vliegveld Marsa Alam is een private …

Weer in Marsa Alam

Voordat je ervoor kiest om Marsa Alam te bezoeken is het wel handig om te weten met wat voor temperatuur je te maken zult gaan hebben. Over het algemeen en volgens de weersvoorspellingen is januari de maand met de laagste temperatuur. Uiteraard is augustus de maand met de hoogste temperatuur. Het weer in Marsa Alam is …