De stad Luxor

Hou jij ook zo van cultuur snuiven en ben je met name geïnteresseerd  in het oude-Egypte? Dan is Luxor beslist de stad voor jou. Dit is een stad waar je de geschiedenis kunt proeven door de bijzondere architectuur. In deze stad kun je namelijk geen gebouw vinden dat is gebouwd naar de moderne stijl. De stad heeft zo’n 450.000 inwoners en ligt ten zuiden van de hoofdstad Cairo, aan de rivier de Nijl.

Bezienswaardigheden in Luxor

Behalve de bijzondere architectuur beidt Luxor vele bezienswaardigheden die het zeker waard zijn om te gaan bezichtigen, bijvoorbeeld de bijzondere tempel van Luxor en de tempel van Karnak, te zien op de afbeelding. Maar hier houdt het niet mee op, in de buurt van deze stad ligt namelijk ook het wereldberoemde dal (of vallei) der Koningen waar je piramides kunt bewonderen van bekende farao’s zoals Toetanchamon of Ramses de Tweede. Ook de vallei der koninginnen ligt hier in de buurt. Verder biedt de stad ook nog een bijzonder museum dat zich onderscheidt van andere musea in Egypte door de informatie, voorziening en de ordelijkheid: het Ramesmuseum.

Varen over de Nijl

Hou je van lekker varen? Dan kun je er over nadenken om een leuke boottocht te maken over de Nijl. Ook vanaf het water is het mogelijk om vele mooie bezienswaardigheden te bewonderen. Vele cruises varen langs Luxor en maken vaak een tussenstop, zodat ook deze toeristen de kans krijgen om Luxor te ontdekken.

Kortom, als je een bezoek brengt aan Egypte is Luxor een stad die je zeker gezien met hebben. De stad beschikt over vele bezienswaardigheden en in de stad kun je de historie proeven. Luxor heette vroeger overigens Thebe, de hoofdstad van het oud-Egyptisch Rijk. Dit is dan ook de reden dat er zoveel oud-Egyptische bezienswaardigheden rond Luxor liggen.

Hoewel er geen piramide te vinden is in Luxor, heet een van de beroemdste hotels in Las Vegas het Luxor hotel.