Terug naar Hurghada

Weer in Hurghada

In Hurghada is het overdag bijna altijd mooi weer. Het woestijnklimaat zorgt echter ook voor koude nachten. Regen is er door dit specifieke klimaat ook bijna niet. De felle zon zorgt ervoor dat Hurghada een perfecte vakantiebestemming is voor een lekkere strandvakantie. Ook qua watersport is er veel te doen in de badplaats aan de Rode Zee, bekijk hiervoor ook de bezienswaardigheden.

Hurghada weer in de zomermaanden juni, juli, augustus

Deze drie maanden zijn absoluut de warmste maanden in Hurghada. Het is er dan ook vrij druk; hotels zijn uitverkocht en je moet vrij veel moeite doen om een ligbed te bemachtigen. De gemiddelde maximumtemperatuur in deze maanden is 33 graden graden Celsius. Dit is de temperatuur die het gemiddeld op het heetste punt de dag is. In vergelijking met Nederland is dit zo’n 12 graden warmer. De gemiddelde minimumtemperatuur (dit is natuurlijk ’s nachts) is in de zomermaanden 25 graden Celsius.

Hurghada weer in de wintermaanden januari, februari, maart

In de wintermaanden is het ook nog steeds lekker weer in Hurghada. Met een gemiddelde maximumtemperatuur van respectievelijk 21, 22 en 25 graden Celsius is het er prima weer. De ondergrens is dan gemiddeld 10, 11 en 14 graden. Zeker in maart begint het in Hurghada dus prima weer te worden. Maar ook in januari of februari kun je er dus in een T-shirt rondlopen.

Tot in september, oktober is het lekker weer in Hurghada

Het lekkere weer houdt niet zoals in Nederland op in september. Integendeel, zelfs dan is het nog heerlijk weer in Hurghada. In september is de gemiddelde maximumtemperatuur nog steeds 32 graden Celsius, in oktober nog 30 graden. Gemiddelde minimumtemperatuur in deze twee maanden is 24 en 20 graden. Met zeewater dat zo’n 26 graden is en 10 zonuren per dag is het weer in Hurghada dus ook in het najaar nog ideaal!

Zeewater temperatuur?

Dit verschilt natuurlijk ook per maand. De zeewatertemperatuur begint vanaf april weer warmer te worden, maar veel kouder dan 21 graden (in februari en maart) wordt het niet. Het maximum kun je vinden in augustus, dan is het zeewater bij Hurghada zo’n 28 graden Celsius.

Neerslag in Hurghada?

Neerslag in Hurghada? Nee joh, er is daar een woestijnklimaat. Gemiddeld regent het dan ook 3 dagen per jaar, en als je echt het gemiddelde wilt weten; dit is 1 dag in maart, 1 dag in april en 1 dag in mei. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn dat jouw vakantie verpieterd wordt door langdurige neerslag. Misschien dat het een dagje gaat regenen, maar dat gaat de vakantiepret zeker niet drukken. Regen in Hurghada zoals op de afbeelding hierboven is dus vrij zeldzaam.