Terug naar Hurghada

Bezienswaardigheden in Hurghada

Hurghada is natuurlijk vooral bekend vanwege de prachtige stranden. Ook bekend in Hurghada zijn de mooie koraalriffen. Het gebied staat zeker niet bekend om historische gebouwen, grote paleizen of andere culturele bezienswaardigheden. Hurghada is een plek om naartoe te gaan als je een weekje het zon, zee en strand gevoel wil hebben. Het is niet voor niets een badplaats met het hele jaar door mooi weer. Toch zijn er leuke bezienswaardigheden in Hurghada.

Bezienswaardigheden in Hurghada en omstreken

Toch is er wel iets meer te doen dan 10 dagen lang liggen op een ligbed onder een parasol aan de Rode zee. Vooral op het gebied van watersport zijn er veel mogelijkheden. Je kunt ze ook wel bezienswaardigheden noemen, want hoe vaak in je leven zie je nou een koraalrif? 40 kilometer ten noorden van Hurghada ligt het dorp Sharm El Naga. In de zee bij dit dorp is een van de mooiste koraalriffen ter wereld te zien. Zo zijn er nog wel meer van dit soort dorpjes waar toevallig een prachtig koraalrif voor de kust ligt.

kameel rijden hurghada

Veel mensen die in Hurghada komen maken ook een tocht naar een bedoeïenendorp. Hoewel dit specifieke dorp dan natuurlijk nep (of in ieder geval heel toeristisch) is, krijg je toch wel een uniek kijkje in het leven van de bedoeïenen. Je kunt een stukje rijden op een kameel, een tripje dat je nooit meer zult vergeten. Vaak wordt deze excursie ook gecombineerd met een tocht op een quad door de woestijn. Dit is een van de top bezienswaardigheden in Hurghada en omstreken. Zo zie je dat er rond Hurghada genoeg leuke dingen zijn te doen!

Zoek je toch cultuur in de regio Hurghada?

Er zijn natuurlijk wel een heleboel excursies te plannen. Voorbeelden van dit soort excursies zijn tripjes naar Cairo of Luxor. Je kunt de piramiden bezoeken, de vallei der Koningen of de tempel van Toetanchamon. Dit zijn natuurlijk geen bezienswaardigheden in Hurghada, het is wel dichtbij genoeg om er een leuk maar niet te langdurig uitstapje van te maken. Dat is natuurlijk het echte Egypte. Veel mensen combineren een zon-zee-strand-vakantie in Hurghada met een 1 of 2daagse excursie naar de piramiden, de vallei der Koningen of andere bezienswaardigheden. Zo kun je lekker uitrusten en krijg je ook nog iets mee van het echte oude Egypte. Dat is natuurlijk een ideale combinatie!