Terug naar Hurghada

Hurghada Airport

Hurghada Airport is het tweede drukste vliegveld in Egypte. Het is natuurlijk de internationale luchthaven van de Egyptische badplaats Hurghada. In 2013 vervoerde dit vliegveld meer dan 7 miljoen mensen. Dit is natuurlijk (zeker in deze onrustige tijden in Egypte) een prima prestatie! Vliegveld Hurghada ligt aan de rand van de stad.

Als je aankomt op het vliegveld dan zul je een visum moeten kopen. Een Egyptisch visum kun je kopen bij ‘bank of Cairo’. Er zijn particulieren actief die visums verkopen voor een paar euro meer, dit is dus eigenlijk oplichting. Ze werken ook met bordjes als ‘TUI visum’ en dergelijke, trap hier dus niet in.

Vliegtuigmaatschappijen
Vliegtuigmaatschappijen die naar Hurghada Airport gaan zijn TUIfly Netherlands, Corendon Dutch Airlines, Transavia (alle drie vanaf Amsterdam Schiphol Airport). Woon je in Nederland maar vlakbij Dusseldorf, dan kun je nog met Air Cairo, Condor, Eurowings, Germania, Hamburg Airways, Sunexpress Deutschland of TUIfly vliegen. Vanaf Brussel vliegen kan ook; met TUIfly Belgium en Brussels Airlines.

terminal 2 hurghada airport

Nieuwe terminal 2 op vliegveld Hurghada!
Er staat een gloednieuwe terminal op Hurghada Airport. De Egyptische minister van luchtvaart heeft gezegd dat het de capaciteit heeft vergroot naar jaarlijks 13 miljoen passagiers. Het hele project kostte dan ook 300 miljoen dollar.

Op 17 december 2014 is de terminal in gebruik genomen. Deze nieuwe terminal heet terminal 2, terminal 1 wordt op vliegveld Hurghada ook nog gebruikt. Een afbeelding van terminal 2 (vlak voor de opening) is hier links te zien.

Openbaar vervoer op Hurghada Airport

Het grote nadeel aan Hurghada Airport is dat er geen openbaar vervoer is. Vervoer naar de stad wordt geregeld met (particuliere) taxi’s of met minibusjes. Het is alledrie geen officieel openbaar vervoer. De minibusjes vertrekken niet op standaard tijden, maar gewoon als ze vol zitten. Het is wel Egypte, dus onderhandelen over de prijs van de taxirit is hier de normaalste zaak van de wereld. Een ritje met de taxi naar de stad duurt ongeveer 15 minuten. Bedenk wel dat jouw hotel wel eens 30 kilometer verder naar het noorden of naar het zuiden kan liggen, dit is dan natuurlijk weer zo’n 20 minuten extra. Bekijk dit van tevoren even goed. Soms regelt het hotel of jouw reisorganisatie ook een transfer naar het hotel.

Auto huren
Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om een auto te huren. Gerenommeerde autoverhuurbedrijven als Sixt, Europcar en Hertz zijn gevestigd op vliegveld Hurghada. Toch is het niet aan te raden. Pak gewoon een taxi naar de stad Hurghada, je gaat toch niet de hele dag rondrijden in een auto. Met excursies naar Cairo of het dorp om te duiken naar het koraal is de busreis toch inclusief.