Bezienswaardigheden in Egypte

De meeste bezienswaardigheden in Egypte zijn heel bekend. Als je een rondreis door Egypte gaat maken, dan zijn dit de dingen die je volgens ons absoluut moet zien! Bekijk anders ook:

Op deze pagina staat eigenlijk een samenvatting van de populairste, leukste en meest interessante bezienswaardigheden in heel Egypte.

Ten eerste de piramiden in Egypte. De piramiden van Gizeh behoren tot de beroemdste bezienswaardigheden in Egypte. Deze bijna 150 meter hoge bouwwerken bevinden zich iets ten zuidwesten van de Egyptische hoofdstad Cairo. Deze piramiden zijn eigenlijk hele grote graven van koningen uit de Egyptische oudheid. Helaas zijn alle piramiden in de oudheid beroofd van de schatten. De befaamde sfinx staat ook bij de piramiden van Gizeh.

toetanchamon's graf zegel

De vallei der koningen is eigenlijk een grote begraafplaats voor koningen (farao’s) van het oude Egypte. De vallei ligt vlakbij de stad Luxor. Het graf van Toetanchamon is hier ook gevonden, dit is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Egypte! In dit graf werden meer dan 3500 kunstvoorwerpen gevonden, allemaal vrijwel intact. Zelfs het zegel van de tombe van het graf van Toetanchamon wordt als bijzonder ervaren, aangezien dit zegel meer dan 3245 jaar lang niet aangeraakt is. Het graf wordt ook wel DK 62 genoemd. Bijzonder aan het graf van Toetanchamon is dat het nooit is geplunderd. Een groot deel van de graven in de vallei der Koningen is dit namelijk wel. Wetenschappers denken overigens dat er nog onontdekte graven zijn van oude farao’s die tot op de dag van vandaag nog niet zijn ontdekt. Er wordt daarom nog steeds gezocht in de eeuwenoude vallei der koningen.

rode zee

De rode zee is een soort binnenzee tussen het Arabisch schiereiland en Egypte. Het kan een bezienswaardigheid in Egypte worden genoemd, maar het is meer eigenlijk een grote trekpleister. In het noordelijk deel van de rode zee rijzen er rode rotsen op uit het water; hier komt de naam rode zee waarschijnlijk vandaan. De binnenzee is een populaire toeristische bestemming voor Europeanen, maar ook voor Arabieren en Russen. Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam, Akaba (Jordanië) en Eilat (Israël) zijn voorbeelden van badplaatsen aan de rode zee. Op de bodem en vooral langs de Egyptische kust liggen zeer rijke koraalriffen. In het heldere water vinden veel duikexpedities plaats. Als je iets minder diep wilt dan kun je ook snorkelen in de rode zee, dit is ook prachtig. Ontdek de totaal andere onderwaterwereld en zie vissen die je alleen in het aquarium hebt gezien! Het is natuurlijk niet toegestaan om stukken koraal mee naar huis te nemen. Ook afgebroken stukken moet je op de zeebodem laten liggen.

De rode zee is ook heerlijk om gewoon lekker een weekje aan het strand te liggen. Zeker in combinatie met een all inclusive vakantie is dit heerlijk. Even een weekje ontspannen, relaxen en niks doen. Dit is dan ook waar bestemmingen als Hurghada, Marsa Alam en Sharm el Sheikh goed voor zijn. De meeste mensen doen dan nog wel een of twee excursies (bijvoorbeeld kameel rijden of naar de piramiden in Gizeh) om nog iets te doen te hebben. Behalve dat kun je dus goed ontspannen aan het strand in Egypte!