Bagage tips

Jaarlijks vliegen er veel mensen naar Egypte toe. Voor al deze mensen hebben wij een aantal tips die te maken hebben met handbagage en ruimbagage. In het kort: neem geen volle koffers mee om ruimte voor de terugweg over te houden, neem lichte koffers mee en neem geen te grote handbagage mee.

Houd ruimte over in je ruimbagage

Omdat Egypte een vrij goedkoop land is, ga je heel waarschijnlijk dingen meenemen terug het vliegtuig in. Parfums, tassen en allerlei andere goedkopere (nep)kledingstukken worden heel vaak door toeristen uit Egypte mee terug genomen. Onze eerste bagage tip is daarom: houd genoeg ruimte in je koffer over! Neem daarom ook zoveel mogelijk in je handbagage mee, zodat je in je ruimbagage minstens een halve koffer over kan houden voor op de terugweg. Ben je niet van plan om spullen mee terug te nemen? Dan is het uiteraard geen probleem. Let wel op: het is in principe verboden om nagemaakte artikelen mee terug te nemen Nederland in. Er worden uitzonderingen gemaakt als het voor eigen gebruik is. Bekijk ook dit artikel van de belastingdienst.

Bagage tips: neem een lichte koffer mee naar Egypte

Onze tweede bagage tip: neem een lichte koffer mee naar Egypte. Die zijn misschien iets duurder, maar na 2/3 vliegreizen heb je dit er weer uitgehaald. Op KLM en Egyptair na zijn de vliegtuigmaatschappijen die naar Egypte vliegen allemaal charters of low cost maatschappijen. Een ruimkoffer zit daarom niet standaard bij de prijs in, en een tweede ruimkoffer is helemaal duur. Als je een lichte koffer meeneemt dan kun je er meer indoen. Want het limiet van bijvoorbeeld 20 kilogram geldt voor de koffer samen met de inhoud. Als de koffer dus zelf al 4 kilogram is, kun je in feite maar 16 kilogram meenemen. Als je koffer een kilootje weegt… afijn, je snapt hem waarschijnlijk al.

Houd je aan de maximale gewicht / afmetingen handbagage regels

Dit is misschien wel een van onze beste bagage tips: houd je aan de maximale gewicht / afmetingen van je handbagage. Hoewel de vliegtuigmaatschappijen er eigen regels op nahouden, hebben alle airlines maximale afmetingen van handbagage. Sommige airlines houden er ook een maximaal gewicht op na. Als je hier overheen gaat (over de afmetingen van de handbagage, of over het maximale gewicht) dan volgt er vaak een boete. Dit is zo omdat de low cost airlines op deze manier een centje bijverdienen. Bovendien moet jouw handbagage natuurlijk wel in de handbagage vakken boven de stoelen passen. Wil je weten hoe groot jouw handbagage mag zijn? Check dan afmetingen-handbagage.nl.

Dit waren onze bagage tips! Misschien wist je het allemaal al, maar we hopen dat we degenen die het nog niet wisten geld hebben bespaard in de vorm van het besparen op het meenemen van een tweede koffer, of het besparen op een boete van een airline. Alvast een veilige en fijne vliegreis naar Egypte gewenst!